Begen Comerc

Opšti uslovi prodaje

Navedeni uslovi prodaje i dostave primenjuju se na svaku kupovinu obavljenu na www.begencomerc.rs za dostavu po celoj Srbiji. Sve porudžbine obavljene na www.begencomerc.rs biće na srpskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na www.begencomerc.rs

Begen Comerc D.O.O  Ulica ; Bačka 19, Zemun .Matični broj: 20890045, PIB: 107885631.

OPŠTE INFORMACIJE

Svi proizvodi zavise o dostupnosti ili stanju na zalihi. Nastojimo osigurati zalihe svih proizvoda, te ćemo vas upozoriti ako neki proizvod nije na zalihama. Ako iz bilo kog razloga, koji je izvan naše nadležnosti, ne možemo nabaviti proizvod ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam proizvod ne bude naplaćen.

Dali smo sve od sebe da bi opisali i prikazali proizvode što je preciznije moguće. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite Službi za kupce pozivom na broj 069/604-510 od ponedeljka do petka od 8:00 do 18:00 ili e-porukom na begencomerc@gmail.com

CENA PROIZVODA I PLAĆANJE

Cena pojedinačnog proizvoda nalazi se pod pregledom proizvoda, na stranici proizvoda i u korpi.

 • Cena pojedinačnog proizvoda ista je u svim kanalima prodaje Begen Comerc i na www.begencomerc.rs
 • U cenu pojedinačnog proizvoda uračunat je PDV.
 • Troškovi dostave proizvoda za narudžbine preko www.begencomerc.rs iznose 300 rsd za naručene iznose u vrednosti ispod 5000, za iznose preko 5000 rsd, dostava je besplatna.
 • Dostupnost i cena naših proizvoda su podložne promenama zbog situacija rasprodatih zaliha, kao i pogrešnih cena ili pogrešno istaknutih cena. Ovo važi i za štampane ponude (u lecima/katalozima i ostalom štampanom materijalu) tako i za sve informacije koje se mogu pronaći na web-sajtu www.begencomerc.rs. U slučaju pogrešne cene, nastojaćemo da je ispravimo u najkraćem mogućem roku.
 • Sve su cene aktuelne i redovno se ažuriraju. Za svaki proizvod vredi ona cena koja je bila vidljiva u vreme kupovine.
 • U korpi u web-shopu videćete ukupan iznos kupovine, uključujući i PDV. To je ukupna cena koju treba da platite.

Naručeni proizvodi plaćaju se:

 • Opštom uplatnicom ili e-bankingom. Porudžbine plaćene na ovaj način biće isporučene kada uplata postane vidljiva na izvodu Begen Comerc.
 • Pouzećem: gotovinski dostavljaču – zaposlenom predstavniku kurirske službe D Express.
 • Platnim karticama: Visa, Dina, Master Card, Maestro, American Express.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

PORUDŽBINA

Kada napravite porudžbinu, ona će u našem sistemu biti registrovana sa sledećim informacijama:

 • broj porudžbine
 • adresa dostave
 • cena i količina proizvoda
 • način plaćanja

Nastojimo osigurati zalihe svih proizvoda i obavestićemo vas ako neki proizvod nije na zalihi. Ako vam iz bilo kojeg razloga koji je izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti proizvod, ne snosimo odgovornost za to, ali pobrinućemo se da vam proizvod ne bude naplaćen.

RAČUN I DOSTAVA

Uz pošiljku u kojoj se nalaze vaši poručeni proizvodi dobićete i račun koji sadrži sledeće informacije:

 • broj i datum fakture
 • evidencijski broj naručioca
 • ime, prezime i adresa naručioca
 • način plaćanja
 • cene proizvoda
 • osnovni podaci Begen Comerca

Naručena roba dostavlja se isključivo na području Republike Srbije.

 • Naručenu robu dostavlja naš partner D Express, direktno u vaš dom, odnosno na adresu koju navedete u porudžbenici. Dostava se vrši u roku od 3-5 radnih  dana od datuma registrovanja porudžbine.
 • Ukoliko niste primili robu ili obaveštenje o isporuci u očekivanom vremenu, molimo vas da nas o tome neodložno obavestite, kako bi preduzeli radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamenska pošiljka.

REKLAMACIJE, POVRAĆAJ I ZAMENA ROBE

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Prilikom dostave robe, molimo vas da proverite isporučenu robu te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je dostavila robu. Ukoliko su na isporučenoj robi vidljiva spoljašnja oštećenja, kupac ima pravo da odbije preuzimanje naručene robe. Molimo vas da uporedite dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda)  sa računom i ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mesta o tome obavestite dostavljača. Primalac i dostavljač na licu mesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Molimo vas da obratite pažnju na to da je provera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca i da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obavezni uvažiti.

Begen Comerc će u najkraćem mogućem roku, prvom mogućom dostavom, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će kupcu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Kupac ima pravo na povraćaj robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povraćaj i zamenu takvog proizvoda ili povraćaj novca.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom ili imate bilo kakav prigovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, molimo vas da nas o tome obavestite na e-mail adresu: begencomerc@gmail.com ili pozivom na broj 069/604-510.

Nakon što kupac reklamira ispravnost proizvoda, Begen Comerc će u najkraćem roku obezbediti preuzimanje robe, posredstvom dostavljača ovlašćene kurirske službe D Express. Otpremne troškove kod takvog povraćaja u potpunosti će preuzeti Begen Comerc, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

U svim slučajevima molimo vas da se odmah obratite Službi za kupce pozivom na broj  069/604-510 od ponedeljka do petka od 8:00 do 18:00 ili e-porukom: begencomerc@gmail.com da bi prijavili i rešili problem.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Begen Comerc d.o.o. www.begencomerc.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

PRAVO NA ODUSTANAK OD KUPOVINE NA DALJINU

Vašu porudžbinu, u skladu sa čl. 28., čl. 34. i čl. 35. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS, br. 62/2014) možete otkazati i od nje odustati bez navođenja razloga i dodatnih troškova u roku od 14 dana nakon preuzimanja proizvoda. U tom slučaju proizvod ćemo preuzeti nazad uz povraćaj novca ili ga zameniti za drugi proizvod, prema vašem izboru. Robu ćemo preuzeti sami posredstvom dostavljača ovlašćene kurirske službe D Express. Troškove jednog povraćaja i slanja zamenskih proizvoda snosi Begen Comerc, a direktne troškove eventualnih naknadnih povraćaja snosi kupac.

Ukoliko želite odustati od kupovine na daljinu i vratiti jedan ili više proizvoda,  molimo vas da nam pošaljete obrazac o otkazivanju narudžbine sa ličnim podacima, podacima o artiklima sa brojem i datumom porudžbine i to na adresu Begen Comerc d.o.o. Služba za kupce, Bačka 19, 11080 Zemun  sa mogućnošću i slanjem e-poruke na begencomerc@gmail.com. Naši operateri kontaktiraće vas u najkraćem mogućem roku radi što efikasnijeg osiguranja vaših prava.

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Važna nam je vaša sigurnost prilikom kupovine na www.begencomerc.rs. Begen Comerc je odgovoran za sve podatke i usklađen je sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. Glasnik RS”, br. 97/2008, 104/2009-dr Zakon, 68/2012-odluka US i 107/2012). Begen Comerc prikuplja i obrađuje lične podatke kupca i upotrebljava ih isključivo u marketinške svthe, a sve prema odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o zaštiti potrošača.

U svakom trenutku možete

 • Podneti žalbu nadzornom organu ( npr. Povereniku za zaštitu ličnih podataka).
 • Zatražiti pristup i ispravak ili brisanje ličnih podataka.
 • Ograničiti obradu ličnih podataka ili izneti prigovor na obradu ličnih podataka.

Posvećeni smo poštovanju važećih zakona i pravila dobrog marketinga. Ukoliko ste pristali na bilo koju od navedenih usluga, zadržavamo pravo da vam šaljemo ažuriranja naših Uslova, bez obzira na to da li ste povukli svoj pristanak ili ne. Nećemo vam slati nikakav drugi tip informacija.

Prikupljanje i obrađivanje ličnih podataka:

 • Kada se registrujete i kupujete na www.begencomerc.rs
 • Putem telefona, u našim knjižarama ili sajmovima
 • Kada učestvujete u anketama, akcijama, nagradnim igrama ili takmičenjima
 • Kada kontaktirate našu Službu za kupce putem telefona

U svrhu prodaje i zadovoljstva kupaca, ciljanog marketinga, poboljšavanja naših proizvoda i usluga, administrativnih i internih biznis svrha, Begen Comerc, matični broj: 20890045, može prikupljati i obrađivati vaše sledeće lične podatke:

 • Vaše ime i prezime
 • Vašu adresu
 • Vaš broj telefona
 • Vašu e-adresu
 • Vaš JMBG ukoliko kupujete na rate

Svi podaci biće tretirani kao poverljive informacije. Obrada ličnih podataka počiva na sledećim pravnim osnovama:

 • Obrada neophodna za izvršenje ugovora zaključenog sa licem na koje se podaci odnose
 • Obrada neophodna za ispunjavanje zakonskih obaveza kojima Begen Comerc podleže (npr.u skladu sa račonovodstvenim pravilnicima)
 • Obrada neophodna u svrhu legitimnih interesa Begen Comerc (npr. interne poslovne svrhe, poput poboljšavanja naše web-stranice ili unapređenja naših usluga I proizvoda I otkrivanja prevara)
 • Vašem pristanku (newsletter-i, registrovanje korisnika)
 • Bićete kontaktirani telefonom sa naše strane u prodajne svrhe. Ukoliko to ne želite, molimo vas da nam to i naznačite.
 • Begen Comerc deli lične podatke jedino sa kurirskim službama koji su povezani za dostavom. Begen comerc ne deli, ne prodaje niti na bilo koji drugi način čini vaše lične podatke dostupne trećim licima.
 • Vaše lične podatke čuvaćemo samo onoliko koliko je to neophodno u svrhe opisane u ovoj Zaštiti ličnih podataka. Period čuvanja zavisi od vrste podataka i razloga zbog kog su podaci prikupljeni i sačuvani na prvom mestu. Konstantno pregledamo naše periode zadržavanja, uzimajući u obzir naše razloge za obradu vaših ličnih podataka i pravnu osnovu za to.
 • U ime Begen Comerc d.o.o. www.begencomerc.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Begen Comerc d.o.o. www.begencomerc.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Korpa Zatvori