-
-19%
ŠPANSKA KUHINJA
0Riblji kuvar
Obrada ribe, predjela, salate, namazi, riblje čorbe, bujoni, rečne ribe, rečni rakovi, morske ribe, rakovi, školjke i mekušci, začini.
-
-19%
KUVAR NJU ORLEANSA I JUŽNE LUJIZIJANE
0Kuhinja Nju Orleansa ima francusko lice, špansku dušu, afričke ruke i italijansko srce. U knjizi se nalazi preko dvesta recepata uz najmanje 32 fotografije u boji jela spremljenih po receptima iz knjige. -
-19%
ŠPANSKA KUHINJA
0Španska kuhinja je zaista šarenolika i oni pored pršute po kojoj su poznati u celom svetu imaju u svom meniju i plodove mora, povrće i nezaobilazno maslinovo ulje.
Prvi i najbitniji obrok u toku dana je doručak na koji ćemo se fokusirati u ovom tekstu. Bilo da ste ljubitelj jaja, žitarica, sendviča ili zdravog doručka ovaj obrok ne bi trebalo da preskačete.
Španija spada u zemlju koja ima 2 doručka. Prvi kad ustanu je obično manje bitan i tad jedu ćurose sa toplom čokoladom. Drugi doručak je svetinja i tada se obično jede omlet ili hleb sa paradajzom.
-
-19%
MAĐARSKI KUVAR
0Mađarski kuvar
Osnov ove svetski poznate kuhinje što se jela tiče predstavljaju supe i čorbe, koje su po pravilu kompletna jela, zatim gulaši i paprikaši, tu su i perkelti, tokanj. Perkelt je jedna suvlja varijanta gulaša. Paprikaš je varijanta gulaša začinjena brašnom i pavlakom. Paprikaš se najčešće pravi od telećeg ili pilećeg mesa, dok je za gulaš i perkelt pogodnije svinjetina, ovčetina, guščetina ili divljač. A tokanj je erdeliska varijanta nešto drugačije začinjenog gulaša nastala mešanjem mađarske i rumunske kulinarske tradicije.
-
-19%
-
-19%
PALAČINKE
0Slane palačinke: za doručak, sa sirom, sa povrćem, sa gljivama, sa mesom, sa iznutricama. Slatke palačinke: jednostavne, sa čokoladom, sa voćem, sa koštunjavim …
-
-19%
JELA SA PAPRIKAMA
0Veliki broj ideja za jela od paprika. Paprike se mogu spremati na različite načine i kombinovati sa drugim namirnicama, a u ovom časopisu možete naći dobro proverene recepte
-
-19%
INDIJSKA KUHINJA
0Indijska kuhinja predstavlja simfoniju različtih ukusa i spada među najspecifičnije na svetu. Mnogo začina i ljutina glavne su karakteristike indijskih jela. Uzbudljiva i egzotična hrana posebno je popularna kod vegetarijanca. Pozivamo vas da krenete sa nama na gastro putovanje. Čekaju vas originalni recepti indijske kuhinje. Saznaćete kako se priprema indijska hrana, u tome se i krije tajna.
-
-19%
JELA SA VINOM
0Čorbe, jela od povrća, iznutrice, teletine, junetine, svinjetine, jagnjetine, rečne ribe, morske ribe i plodova mora, salate, sosovi i sve to sa vinom.
-
-19%
-
-19%
-
-
-19%
JELA SA SOJOM
0Za neke je nepoznata namernica, dok su je narodi drevne Azije poznavali i gajili još pre 4 hiljade godina. Danas postaji veliki interes za soju ne samo zbog toga što ona može biti zamena za meso, već i zato što predstavlja bogat izvor zaštitnih materijala i biljnih vlakana što nedostaje u današnjoj ishrani.
-
-19%
ZAKUSKE,HLADNA PREDJELA I SALATE
0Original price was: 595,00 RSD.480,00 RSDCurrent price is: 480,00 RSD. -
-19%
SLANE TORTE I ROLATI
0Nije potrebno da ste vrsni kulinar ili poslastičar da bi napravili ukusan i lep kolač, sve što je potrebno je malo volje i nekoliko
korisnih saveta. Napravite i Vi Vaš savršeni dezert, ova knjiga će Vam u tome pomoći. -
-19%
SVE OD SIRA
0Sir je vrsta hrane koja se procesom zgrušavanja pravi od kravljeg, ovčijeg, kozjeg ili bivoljeg mleka.Neke vrste sireva imaju buđ, bilo na spoljašnjem delu, kori (kao kod ljuske na voću) ili po celom siru.Proizvodi se stotine vrsta sireva. Njihovi različiti ukusi, sastavi i oblici zavise od porekla mleka, od sastava masti, vrste bakterija i buđi, i od procesa, uključujući dužinu zrenja sira. Bilje, začini ili dimljeno drvo mogu da se koriste kao dodaci ukusu.Sirevi se jedu i sveži i kuvani u raznovrsnim jelima.